Соя є основною зернобобовою культурою багатою на протеїн і має універсальне застосування.
Здобувачі освіти спеціальності 201 Агрономія ВСП «Горохівський фаховий коледж ЛНУП» на полях навчально-дослідного поля візуально визначали дозрівання сої за такими ознаками: опадання листків, підсихання і побуріння стебел і бобів, відокремлення насіння від їх стулок. Обмолот здійснювався у фазі повної стиглості культури при вологості 14 %, шляхом прямого комбайнування зернозбиральним комбайном CLAAS Dominator 38. Урожайність становить – 20 ц/га. Зерно на тік відвозили автомобілем ГАЗ -53А. Площа збирання становила 5 га.
Дотримання оптимальних строків збирання культури дозволяє мінімізувати втрати при обмолоті сої.
|