Меню сайту
Категорії розділу
Останні новини [785]
Географія сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Волонтерський рух
Головна » Статті » Останні новини

Формування фахових компетентностей під час практичних занять з дисципліни «Анатомія і фізіологія сільськогосподарських тварин»

      Підготовка фахівців, здатних самостійно вирішувати типові виробничі ситуації  професійної діяльності в сфері виробництва і переробки продукції тваринництва не можливі без практичного навчання на виробництві.  Набуття здобувачами освіти теоретичних знань та практичних навиків з питань анатомії і фізіології сільськогосподарських тварин, фахових компетентностей вимагає закріплення матеріалу за допомогою дослідження і спостереження на живих об’єктах, а тому при проведенні лабораторно-практичних занять та навчальної практики з  дисципліни «Анатомія і фізіологія сільськогосподарських тварин» викладач  використовує базу навчально-дослідного господарства.  

      Під час навчальної практики з дисципліни «Анатомія і фізіологія сільськогосподарських тварин» викладач Галина Сальнікова зі  студентами групи Т-21   спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» провела дослідження системи органів дихання у корів та телят.

      Для вивчення будови органів дихання, спочатку в лабораторії, використовуючи практикуми, атласи, препараті, розбірні моделі тварин, студенти ознайомились із системою органів дихання. А потім, безпосередньо на живих тваринах вивчили топографію легень,  користуючись плесиметром, перкусійним молоточком, стетоскопом та використовуючи різні методи: перкусії і аускультації.

      Здобувачі освіти під керівництвом викладача проводили дослідження кількості дихальних рухів,  ритму дихання та частоти дихання у корів і телят. При дослідженні і спостереженні встановлено, що частота і ритм дихання в межах фізіологічної норми залежить від віку, статі, часу доби, зовнішньої температури, умов утримання, продуктивності.  

      Виконавши поставлені завдання, студенти зробили висновок, що технолог з виробництва і переробки продукції тваринництва повинен вміти визначати  топографію органів дихання, тип дихання,   ритм дихання та частоту дихання у тварин, оскільки ці фізіологічні показники є індикатором  стану здоров’я та продуктивність тварин.

         

          

             

Категорія: Останні новини | Додав: Klym (07.11.2022)
Переглядів: 81
Форма входу
Погода
Корисні посилання



 


Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz